AllCinemaHome Entertainment

Danske Drømme

Synopsis

Den uafhængige fortsættelse til Paul Hammerichs Danmarkskrønike 1945-75.
Den komplette TV-historie baseret på arkivklip om det moderne Danmark fortalt af Leif Davidsen – kendt fra DR. Hvor Paul Hammerichs GAMLE DANMARK fulgte Danmarks forvandling fra land-brugsland til industristat i årene mellem 1945 og 1975, så bevæger vi os i DANSKE DRØMME fra at være en industristat til at være et informationssamfund. En tid, hvor omvæltningerne måske ikke har været så synlige, selvom vi får ny dronning, ny statsminister og indtræder i EF.
Leif Davidsen er primært kendt som nyhedsreporter og forfatter til adskillige spændingsromaner. Med DANSKE DRØMME har han imidlertid skabt en historisk-dokumentarisk TV-serie, der le-ver-er både saglig og humoristisk underholdning i form af bl.a. politiske og sociologiske anekdoter, og masser af arkivklip fra nyhedsudsendelser, politikerinterviews, TV-serier m.m. Hvert afsnit indledes med et uddrag fra en af Dronningens nytårstaler, hvilket danner et fint og relevant afsæt til næste episode i fortællingen.
Med stor detaljerigdom berettes om oliekriser, kvindekamp, bryster i fri dressur og fristaden Christianias tilblivelse i 70’erne, “fattigfirserne” med nå-generationen, punkkultur, Berlin-murens fald og dankortets lancering, 90’ernes mandestrip, socialdemokratiske “brodermord”, medvind på cykelstierne og EM-guld til fodbolddrengene.
En mesterlig skildring af mange af de gyldne øjeblikke i Danmarks historie.

AFSNIT

1: TØMMERMÆND
2: FORVIRRINGEN BREDER SIG
3: VEJEN MOD AFGRUNDEN
4: NYE TIDER - NYE SKIKKE
5: JA, JA, JA, NU KOMMER JEG
6: FATTIGFIRSERNE
7: MURENE FALDER
8: EN NY VERDENSORDEN
9: FORUNDERLIGE LILLE LAND
10: DANMARK MOD ÅRTUSINDESKIFTET

Details

Release: 12/09/2013
EAN: 5706100773787
Item ID: 7378
Run Time: 58 min.
Original Title: Danske Drømme
Rating: 15
Genres: Documentary
Release: 12/09/2013
Item ID: 7378
Run Time: 58 min.
Original Title: Danske Drømme
Rating: 15
Genres: Documentary